Domáca čokoláda

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 22. novembra 2016

Táto domáca RAW čokoláda je dokonalosť sama o sebe. Možno sa pýtate, či sa oplatí vyrábať vlastnú čokoládu, keď sú v obchodoch plné regály. Zobraziť celý popisTáto domáca RAW čokoláda je dokonalosť sama o sebe. Možno sa pýtate, či sa oplatí vyrábať vlastnú čokoládu, keď sú v obchodoch plné regály. Naozaj áno! Ak máte, použite formičky na čokoládu a vyrobíte tak úžasnú pravú čokoládu s tou najlepšou chuťou :) Môžete pridať aj orechy, hrozienka či semienka a vytvárať tak rôzne obmeny. http://www.patincatsomekitchen.com/homemade-cokolada

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
7 PL (med alebo iné sladidlo)
1 ks




Postup

  1. 1

    Kakaové maslo pokrájajte na menšie kúsky, vložte do hrnčeka a pomaly na miernom ohni zohrievajte.

  2. 2

    Keď sa maslo začne topiť, odstavte z ohňa, o chvíľu znova postavte na oheň a opakujte dovtedy, kým maslo nie je úplne rozpustené. Predídete tak prehriatiu masla a zachováte RAW kvalitu.

  3. 3

    Rozrežte vanilkový lusk, špičkou noža vyberte semienka a pridajte ich k roztopenému maslu. Pridajte hrnček kakaa, dobre premiešajte a nakoniec postupne pridávajte sirup podľa chuti.

  4. 4

    Čokoládu nalejte do formičiek a po vychladnutí dajte stuhnúť do chladničky. Skladujte v chlade.

Diskusia k receptu

danda3
No, tak to už hej a prečo nie domáca čokoláda, keď sa už doma pečie chlebík, kupovanú ozaj nemusím.
marianne
aha ho, dik @afataga :-) tak-tak moja rec, tie sojove lecitiny, stuzene tuky, palmove oleje a ecka v kupovanych moc nesedia a takto vies co tam das. Jednoduche, super. Hned objednam.
Tiez tak kremujem:-)) nepoznam lepsi ocny krem ako panensky ricinovy olej, uplne vazne, ale opatrne, nemal by sa dostat do oka..
methi
Aj s kokosovym olejom som takto videla niekde vyrobene bonbony. Pekne :)
bubaya
Kakaové maslo nezohrievaj na plameni, ale vo vodnom kúpeli, nemá sa zohrievať nad 40 stupňov. Mení sa jeho kvalita a je to škoda. Idem aj ja čokoládovať, keď tu všetci čokoládujete.
haji
@ Babidka (23.11.2016 17:01)
Bez prísad - to by bylo zhmotňování! To by se mi moc líbilo.
@ all
Mám dotaz - je nějaký rozdíl mezi kakaovým máslem kosmetickým a potravinářsým?! - bylo by dobré vědět, děkuji.
evanaaa
Aj mňa by zaujímal ten rozdiel, ako @haji , v tom pridanom linku píšu len o organickom kakaovom masle, jeho použití v kozmetike, o potravinovom využití nie je reč, asi je to iné maslo, alebo je to ako kokosový olej, ktorý sa dá zároveň použiť na oba účely?
bubaya
Medzi potravinárskym a kozmetickým maslom žiaden rozdiel nie je, vyrába sa takisto. Treba len dať pozor pri kupovaní, aby nebolo vyslovene na kozmetické účely - teda s nejakou prímesou, napríklad vôňou, alebo nastavené vazelínou či iným sajrajtom. Môže byť aj v prášku, alebo v takých veľkých lentilkách. A keď vám zvýši po čokoládovaní, kľudne sa s ním natrite, budete mať hebkú a voňavú kožu. Ja kupujem od firmy Hadek, on má všetko v potravinárskej kvalite.
haji
@Bubaya (24.11.2016 14:04)
Děkuji za vysvětlení, já se radši zeptám, abych neudělala nějakou botu. Ono natřít se potravinářským produktem není problém, ale pozřít drogistický produkt je trochu něco jiného. Jsi milá @Bubaya Hadek je dobrý, k vyšší kvalitě vyšší cena.
1x bubaya
tatty
Tak som čokoládu vyskúšala, je famózna. Maslo som rozpúšťala vo vodnom kúpeli a pridala som drvené lieskovce. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia