Lučenské rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 3. decembra 2016

Základný recept na Bratislavské rezy. Doma v rodnom kraji sa volali Lučenské rezy. Chodila som na ne do cukrárne s maminkou. Dnes som ich Zobraziť celý popisZákladný recept na Bratislavské rezy. Doma v rodnom kraji sa volali Lučenské rezy. Chodila som na ne do cukrárne s maminkou. Dnes som ich upiekla s malou úpravou a sú skutočne výborné.

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto 2x:
5 ks (domáce čerstvé)
5 PL (krupica)
5 PL
1 bal
1 PL
Krém:
500 ml
2 bal
3 PL
200 g
2 PL
200 ml (domáci)
Na vrch:
500 ml
200 g
Rozvar - sirup:
50 ml
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Do misy som rozbila 5 celých vajec, pridala som kryštálový cukor a vymiešala mixérom do peny. Počas miešania som pridala 1 polievkovú lyžicu olej.

    Lučenské rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku s práškom do pečiva som preosiala a v malých dávkach som pomaly vmiešala do cesta. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa oba korpusy 10 min.

    Lučenské rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.

    Lučenské rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď boli vychladené stiahla som z nich vrchnú vrstvu.

    Lučenské rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V mlieku som vymiešala cukor a pudingové prášky a pridala som ich už k horúcemu mlieku na sporáku. Uvarila som horúcu kašu.

    Lučenské rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte do teplého som vmiešala maslo a dobre vyšľahala mixérom. Uložila som do chladu stuhnúť. Pridala som fernet.

    Lučenské rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na podnos som dala spodný plát a natrela som ho horúcim džemom.

    Lučenské rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na džem som položila druhý korpus.

    Lučenské rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tento korpus som poliala rozvarom. Vodu, cukor, koňak som nechala zovrieť a poliala som vrchný korpus.

    Lučenské rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Natrela som jahodovým krémom a dala do chladničky na noc stuhnúť.

    Lučenské rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Šľahačku a horkú čokoládu som nechala cez noc v chladničke stuhnúť a ráno som ju vyšľahala. Naplnila som zdobiace vrecko a ozdobila som zákusky. Podľa základného receptu mala ísť na to čokoládová poleva. Prajem vám dobrú chuť.

    Lučenské rezy (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

haji
Fajnové řezy, bezva postup, příjemné suroviny, tvůj rukopis se mi moc líbí, milá Izi, jsi šikulka! Krásný večer přeji!
chica114
Fííha toto sú ale krásne rezy!! :-p ihneď by som si kúsoček dala. 5*
mitzy
Mňaaaaam! Tak toto ano! :-) nadhera.
3sandra3
Krásne, chutné rezy, voňavé a šťavnaté. Čo môže byť lepšie ako rezy od Izky. Super.
sracz
Doteraz som poznal iba "Lun-Čen-Čan_ský" chlebík s úžasnou chuťou, ktorý podávali k neprekonateľnému držko_pacal paprikášu v motoreste Eva pri Fige! ....... a aha ho, ony (možno že aj oni) sa môžu pýšiť aj takýmito nedeľňajšími prehviezdičkovaným rezmi! Izka, dievča zlaté, @izabella929 milá, Ty si naozaj majster_ka na nezaplatenie!
babucka
Su upecene z laskou preto su uz na pohlad vyborne a na100percent chutovo vynikajuce.
izabella929

Ďakujem pekne vám všetkým za milé komentáre.-)Teší ma, že sa vám tento môj nový zákusok páči..
mesiar50
Gratulujem k tvojej šikovnosti majsterka cukrárka z Lučenca.
♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia