Rýchly slaný koláč z lístkového cesta (Quiche)

mycake - fotkamycake, 4. januára 2017
Rýchly slaný koláč z lístkového cesta (Quiche)
Foto: mycake

Nie je to originál francúzsky quiche, pretože ten sa nerobí z lístkového cesta, ale jeho rýchla a chutná kópia. Jeho výhodou okrem množstva variácií Zobraziť celý popisNie je to originál francúzsky quiche, pretože ten sa nerobí z lístkového cesta, ale jeho rýchla a chutná kópia. Jeho výhodou okrem množstva variácií je aj to, že suroviny máš doma vždy po ruke a dá sa jesť teplý i za studena. Hoci nám chutí najviac práve táto verzia, neboj sa z neho čosi odobrať alebo pridať olivy, sušené paradajky, špenát či inú obľúbenú ingredienciu. Recept je zo stránky MyCake.sk

8-12
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 balenie
stačí asi 10-15 cm kúsok
1 PL
1 ks
1/2 ks
1 ks (250 ml)
1 ks
1 hrsť
 alebo iný tuk na vymastenie formy




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto si položím na jemne vymastenú okrúhlu formu, odstránim prečnievajúce cesto a vyplním nimi chýbajúce kraje.

  2. 2

    Na masle si do sklovita opečiem pór a uložím ho na pripravené lístkové cesto. Poukladám naň nakrájanú mozzarellu a cherry paradajky, a na vrch ešte poukladám na plátky nakrájanú cuketu.

  3. 3

    To všetko zalejem rozšľahanou zmesou vajíčka, smotany, nastrúhaného parmezánu, ktorá je ochutená trochou soli a čierneho korenia, a pečiem do zlatista asi 30 - 35 minút pri teplote 180°.

Diskusia k receptu

dosa
... vyzera dobre, tak vyskusam a uvidim, slane mozeme na vsetky sposoby....
marikaa
lístkové cesto mám v mrazničke, tak možno vyskúšam cez tieto voľné dni.
mycake
Na Varechu som dala recept bez maska, ale vyborne chuti aj s anglickou slaninkou, ako je pisane na stranke:)Pozdravujem a prajme dobru chut:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia