Bryndzové pagáčiky

remy - fotkaremy, 23. júna 2017
Bryndzové pagáčiky
Foto: remy

Krehké a slané pagáčiky vhodné ako dezert k pivu.

Suroviny

280 g
125 g
125 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky do ktorej sme pridali trochu soli, bryndze, masla a vajíčka vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vychladnúť v chladničke cca 30 minút.

  2. 2

    Cesto rozváľkame na hrúbku cca pol centimentra. Vykrajujeme pagáčiky, ktoré pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme soľou. Posypať môžme aj makom, alebo sezamovými semiečkami.

  3. 3

    Pagáčiky upečieme pri teplote 180 °C cca 15 minút

Diskusia k receptu

evanaaa
Z podobného cesta som robila tyčinky, jedny s bryndzou a druhé zasa so syrom, aj tie boli dobré, takže sú iste aj pagáčiky výborné. Ale aj tak si ich dávam do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia