Cheesecake
Cheesecake

Karfiolový cheesecake s bielou čokoládou

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 26. marca 2018

Zelenina sa často "tajne" používa do rôznych koláčikov, hlavne cvikla, tekvica, mrkva či cuketa, ale karfiol v tejto netradičnej záležitosti už taký tradičný nie Zobraziť celý popisZelenina sa často "tajne" používa do rôznych koláčikov, hlavne cvikla, tekvica, mrkva či cuketa, ale karfiol v tejto netradičnej záležitosti už taký tradičný nie je. Keď tento cheesecake upečiete a neprezradíte jeho názov, len málokto zistí, že je v ňom skrytý karfiol. Naozaj, chuť je výborná, je ľahučký, svieži, nadýchaný. Karfiol je chuťovo neutrálny, výsledku sa nemusíte obávať. https://www.patincatsomekitchen.com/karfiolovy-cheescake

12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
90 g
1 PL
3 PL
1 PL
štipka
Plnka:
250 g
80 ml
80 ml
130 g
2 čl
Na ozdobu:
 (kôra)




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto dôkladne spracujte, vyložte ním formu na tart a pečte 12 minút pri 180 °C.

  2. 2

    Karfiol uvarte úplne domäkka. Bielu čokoládu spolu s kokosovým olejom roztopte. Po vychladnutí pridajte agávový sirup, citrónovú šťavu, uvarený karfiol a v mixéri rozmixujte dohladka. Namiesto bielej čokolády môžete použiť aj kakaové maslo, prípadne ich kombináciu, skúste napr. verziu so 100 g čokolády a 30 g kakaového masla.

  3. 3

    Plnku vylejte na upečené cesto a dajte do chladu.

  4. 4

    Pred podávaním ozdobte.

Diskusia k receptu

radost
K receptu sa neviem vyjadriť..
chcem ku karfuolu..
máte tú skúsenosť-čo naša rodina..??
kúpili sme tento mesiac karfiol-už pri sparení páchla kuchyňa-a chuť bola protivná-nejedlá..
na pohľad vyzeral zdravý..v poriadku...
to isté sa stalo príbuzným..
vám nie..??
mitzy
Tak tento koláč vyzerá nádherne :)
monty469
Vyzera to velmi pekne, no neviem si predstavit tu chut s karfiolom. Zaujimave
haji
Zajímavý receptík, krásné foto. Neumím si tu fúzi představit nijak - ani chutí, vůní už vůbec. Jsi šikulka a netradiční suroviny do koláčov jsou příjemná změna - novinka!
patincatsomekitchen
@Radost (26.3.2018 12:47)
este som sa nestretla s tym, ze by bol karfiol nejedly alebo ze by nejak zle chutil. Pri vareni ma svoj speficicky zavan, ale pri otvorenej vetracke sa to da v pohode zvladnut.
radost
@Patincatsomekitchen (3.4.2018 09:38)

toto je niečo-čo sme zažili prvýkrát v živote..a podobne moji príbuzní..
karfiol máme obľúbený-kedysi sme aj pestovali sami..
haji
@Radost (3.4.2018 10:55)
Mám zkušenost s karfiolom /z jistej krajiny/, rychlený a hlavně přehnojený. Může skutečně páchnout, být hořký a způsobit i velké problémy v zažívacícm traktu. Prostě jste "netrefili" dobrý. Už nekupuju květák z tej krajiny, i kdyby byl zlatý a zadarmo. Speciálně u karfiolu poctivě hledám zemi původu!! @Patincatsomekitchen promiň, že se ti tu pod dobrým receptom takto rozepisuji. Dobrý karfiol a zlý karfiol jsou dvě absolutně rozdílné kvality. Přeji krásný den!
radost
@Haji (3.4.2018 11:34)

vďaka za reakciu..áno-je to tak..chcela som tu na to upozorniť..akurát netuším krajinu pôvodu-kupovala som v LIDLI-nevšimla som si-žeby bola uvedená..
nuž-keď na prvom mieste je biznis-čoby aj ľudia pomreli-peniaze sa musia točiť..:-)))))))))))))
poslielam pozdrav za kopečky..
1x haji
morenajea
odskúšané: karfiol v ňom vôbec nepoznať, takže je to super náhrada za rôzne tvarohy a mascarpone. Plnka iba jemne zatuhne, dobre sa krája. Namiesto sirupu som použila obyčajný cukor, nabudúce dám ale menej citrónovej šťavy.


1x haji
pivonka
Veľmi ľúbim smažený karfiol, ale tiež sa mi raz "podaril" taký, čo sa nedal jesť. Kamarátka vraví, že karfiol z tohto dôvodu kupuje iba v sezóne. Ale k receptu: Recept sa mi páči, zvlášť, keď ho @Morenajea skúsenosťou podporila. Mám ale problém s bielou čokoládou. Nedôverujem jej. Použila som ju iba raz na zdobenie, ani sa mi nedala rozpustiť.
babulkasenica
@Pivonka tiež bielu čokoládu nekupujem, zvažovala som použitie klasickej kakaovej čokolády ale k bielemu karfiolu by mi to nepasovalo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia