Citrónové sušienky zo dna pohára

morenajea - fotkamorenajea, 26. marca 2018
Citrónové sušienky zo dna pohára
Foto: morenajea

Netreba kupovať, jednoducho a rýchlo si môžete upiecť domáce, bez chémie a éčiek...

15 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g
2 ks
2 ks
1 ks
120 g
220 g




Postup

  1. 1

    Mäkké maslo vymiešame s cukrom, žĺtkami a citrónovou šťavou. Kto chce, môže dať aj citrónovú kôru. Nakoniec pridáme múky. S hotovým cestom sa pracuje veľmi dobre, je tvárne a mäkké.

    Citrónové sušienky zo dna pohára - obrázok 1
  2. 2

    Tvarujeme guličky a dnom pohára ich roztlačíme. Čím zaujímavejší pohár, tým krajšie sušienky. Ja mám takýto retro so zúbkatým dnom.

    Citrónové sušienky zo dna pohára - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme na papieri alebo fólii. Z tohto množstva budete mať cca. 50 kúskov.

Diskusia k receptu

atina47
Super, jednoduche zdobeni, mam stejne sklenicky, uz je v KK.
haji
Úžasné, nemá chybu - takové vychytávky miluju. Mám recept na ořechové sušenky a ty se tlačí paličkou na maso. Díky za receptík, jsi šikulka!!
finczi
Recept sa mi páči, ako aj nápad so ozdobením.KK
siisa
Jednoduché, rýchle a hlavne domáce :)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Parádne maslové sušienky, to upečiem, aj pohárik mám presne tento doma.
danila
vyzerajú skvele, citrónovo maslové mňam , musím vyskúšať, len bohužiaľ taký pohárik som už zrušila...ale ja niečo pohľadám :-)
marienka44
Kde sa podeli žĺtky, ktoré sú v rozpise surovín? Kde ich máme dať?
Idem hľadať vhodný pohárik. :-)
babkamt
Páči sa mi nápadité formovanie sušienok pomocou pohára.
danila
odskúšané - sú výborné ! Nemám ich také krásne ako tie tvoje, ale to vôbec nevadí.Dala som šťavu iba z 1 citróna bála som sa, aby neboli veľmi kyslé, ale nabudúce dám z 2 citrónov - ako je v recepte :-)
jatanika2
Nasla som aj ja jeden starý pohárik a mohla odskúšať. Chutné koláčiky. Vďaka za inšpiráciu.
altyn
Ahoj, je tá gramáž múky správna? Lebo ja som musel pridať, inak sa s cestom nedalo pracovať, lepilo sa na ruku. A teplotu rúry som musel znížiť, boli by horeli. Ale sušienky sú to skvelé, osviežujúce!


morenajea
@Altyn záleží ako máš rozpustené maslo, či je tuhšie alebo zmäknuté z mikrovlnky. Od toho záleží či pridáš trochu múky. A samozrejme každá rúra pečie inak, čím tenšie sušienky tým skôr sa upečú. Ďakujem za odskúšanie
altyn
@Morenajea (31.3.2018 16:20)

Ja som nechal maslo zmäknuť z večera do rána na linke, ale myslím si, že na vine boli citróny, teda ich veľkosť. Neuvedomil som si že sú väčšie. Ale však som to zvládol, a pochvaľujem recept. Nemám moc rád sladké, ale toto je chutné, nepresladené. Teda bolo... A veľmi sa mi páči že je to jednoduché na ingrediencie a aj na prácu. :-)))
1x haji
haji
@Altyn (31.3.2018 16:53)
Ano, velký citron to mohl být. Také kvalita mouky aj masla dělá svoje. A každá trúba peče jinak - některá víc, jiná méně, to vychytáš! Trénink dělá závodníka. Jsi moc šikovný! Ani nevíš, jak mi mluvíš z duše - jednoduché, bez vyvalování, vykrajování - tam by bylo ještě kopec dalších zrad! haha Vyšly ti citronové sušenky na fotu hezky povedeně! Škoda, že tak rychlo miznú. Přeji Požehnané Velikonoce @Altyn a @Morenajea !
jack
Krásne.Tie určite skúsim.
bubaya
Toto je nápad na nobelovku, aj cesto vyzerá veľmi chutne, máme radi citrónové. Ja robím kadejaké keksíky pre deti, veľmi sa mi nechce vaľkať, keď robím 100 kusov. Roztláčam ich vidličkou, tá sa lepí, alebo pečiatkou na keksy, čo niekedy nevyzerá veľmi dobre, keď máte na kekse snehuliaka, alebo soba bez hlavy. Zajtra ráno idem do pivnice hľadať takýto pohárik.!!!!!! Vďaka za krásny recept.
kucharka
Vyskúšané, aj keď bez pohára. Pridala som aj citrónovú kôru. Tiež som musela pridať viac múky, asi som mala veľký citrón.
Sú jednoduché a výborné.
Ďakujem za recept.


jack
Vyskúšané.A také dobréé osviežujúce :-) Urobila som zopár aj kakaových.Ale neviem prečo mi veľmi neostal na keksíkoch vzor.Zatlačila som poriadne,ale asi treba viac.No,nie sú také dokonalé ako tvoje ;-)


daxal
Ahoj, vyskùšala som tieto sušienky, sú vážne vybornè, dala som hladkú celozrnnù mùku, tiež som mala väčšie citròny, tak som to potom prispôsobila s mùkou.....
Ja som zvolila vaľkanie a malé kvietky
beatacsontosova
vynikajuci receptik, moje ocko ale neznieslo nepravidelny tvar susienok a ani moj poharik nemal nejaky pekny vzor, tak som vykrajovala a'la linecke, lepila nakoniec jahodovym dzemom. Susienky su super aj samotne, neplnene (niektore sa mi "omylom" zlomili, tak bolo treba spotrebovat, no nie?), rovnako vyborne su aj plnene, ten citron je tam famozny.
ywett
Ďakujem za recept, sú voňavé a dobré, len druhýkrát dám menej šťavy, u nás stačí aj z jedného citróna a tiež som musela pridať viac múky, určite to bolo aj veľkosťou citrónov, tak bolo aj dosť šťavy :-)
Prajem príjemné sviatky, užite ich v zdraví :)


rikiniki
Sú otrasné, nieže osviežujúce, ale kyslé. Až ma z nich striaslo. Šťava z 2 citrónov je zbytočne veľa. Upiekla som z cesta iba za jeden plech. Ostatné všetko letelo do koša aj s upečenými. Škoda surovín a energie!
radost
@rikiniki (28.12.2021 22:26)

mňa vždy zdvihne zo stoličky veta
=Ostatné všetko letelo do koša aj s upečenými. =
to len blábol-či naozaj..??
u nás letí čas..ale do koša..??jedlo..??
globalista ťa naučí...
1x temzy
faith
Skúsila som tiež tieto sušienky.Musela som pridať múku,aj keď citróny neboli veľké.Ak by som ich robila ešte raz,dala by som šťavu iba z jedného citróna a kôru by som nedala.Nechutia mi a najviac mi v nich prekáža ta kôra.
chatarka
Citrónové dobroty môžem. Recept si ukladám a určite upečiem. Zajtra to bude u nás voňať citrónovo :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia