Slaná chuťovka
Slaná chuťovka

Křupavá cibulka s praženými mandlemi

mijaita - fotkamijaita, 5. mája 2018
Křupavá cibulka s praženými mandlemi
Foto: mijaita

Fantastická chuťovka

Suroviny

1 ks veľká
 lúpané




Postup

  1. 1

    Pokud máte mandle jen neloupané, zalejte vroucí vodou aby byly hodně ponořené a odložte na 15 minut. Pak slupku odstraňujte zmačknutím jednotlivych mandlí mezi prsty. Většinou to jde perfektně.

  2. 2

    Oloupanou cibuli překrojte na polovinu a pokrájejte na plátky, ne moc silné.

  3. 3

    I tu cibuli zalejte vařící vodou a nechte odstát tak dlouho, dokud do vody v klidu nedáte ruce a cibuli z ní nevyndáte. Vyndejte ji na talířek, posolte a vymněte mezi prstama co to dá. Cibule parádně zhadrovatí. Položte ji na papírovou utěrku a vysajte z ní přebytečnou vodu.

  4. 4

    Ve vyšším kastrůlku rozehřejte větší vrstvu oleje se lžící másla a vložte do toho tu vymačkanou cibuli. Za občasného zamíchání ji usmažte na střední teplotě do voňavé, karamelové barvy. Trvá to jen 10 min!

  5. 5

    Děrovanou naběračkou rychle vyndáme cibulku opět na utěrku papírovou a do horkého oleje dáme upražit mandličky.

  6. 6

    Takhle smažená cibule má několik nesporných výhod. Krásně křupe, chrastí a je hotová dřív, než normálně za čerstva smažená.

  7. 7

    Servírujte na nějaké mělké misce, talíři, lehce osolte. Nepřipravujte o moc dřív, než je plánovaná návštěva. Vystavujete se nebezpečí, že po ochutnání na návštěvu už nezbyde.

    Křupavá cibulka s praženými mandlemi - obrázok 7

Diskusia k receptu

chmarien
☹️Kuko95 8 Čo si predstavuješ ako “ normálne jedlo” ?
janger
@mijaita , takato cibula je ozaj fantasticka! Ja niekedy kupim hotovu a to mam potom v zasobe, vhodne aj na posypanie niektorych jedal. Velmi to spravi dobru chut. Ja som uz skusala spravit, no nikdy sa mi nepodarila taka chrumkava. Tak vitam tento tvoj recept, iste ho vyskusam :-). A samozrejme, aj ta kombinacia s mandlami sa mi velmi paci.
mijaita
@kuko to neni jidlo, to je chutovka! Treba misto chipsu, orisku a pod. Jeste se nestalo, ze by to zustalo na stole a nikdo to nejedl. Na Varechu se jistě i takové recepty hodí, nebo se nedomníváš?
mijaita
@Janger tu cibuli, o ktere pises, pouzivam uz nekolik let, vlastne co je na trhu. Hlavne do jidla, uz se mi ani nechce smazit živou cibuli. Navic je fakt velmi dobra a vonava. Ovsem kdyz potrebuji cibuli vylozene na "venkovni" pouziti, smažím ji takhle. Třeba na bramborové knedlíky se zelím, nebo na špekové, na strapačky, na vajíčka na tvrdo maslem polita, na hrachovou kaši, ale i na brambory. Zkus a napis! :-)
1x janger
mijaita
@Kuko95 (6.5.2018 10:54)

A ty, ty proč neuvaříš ani to normalná jídlo? Jen slovama směrem k druhým, žiješ? Chudý, smutný život.
kuko95
pardon ak som ta urazil mrzi ma to mas pekne recepty len som myslel ze by som nikdy nestracal cast na pripravu takehoto neviem co to je chutovky :)
bubaya
Mandle s cibuľou som v živote nejedla, ale vyzerá to úžasne, chrumkavo, mandličky priam ukážkové. Pri prvej vhodnej príležitosti vyskúšam. Myslíte, že 300 výročie slovenskej fujary je dostatočne vhodná príležitosť pre fľašu vína s mandľami????
mijaita
@Bubaya dobré víno a mandle podle me nikdy neurazí! Kde bude ta oslava? Nebude opet v Čičmanoch? :-) A kdo bude ten obdarovany? Skvely napad!
1x bubaya
bubaya
Tristé výročie slovenskej fujary možno oslavovať hocikedy a hocikde, i v ďalekej cudzine.
janger
@Mijaita (6.5.2018 16:40)

Juj, @mijaita , vsetky tie jedla, co si teraz vymenovala, tak to si mi narobila chut :-). Ta cibulka k tomu vsetkemu velmi svedci!
janger
@Kuko95 (6.5.2018 17:53)

@kuko95 , ale ved to predsa nie je strata casu! Ved skus niekedy, ochutnaj aj nieco ine :-). Ale zrejme mas rad len klasiku, moze byt...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia