Zapekaná špargľa

ferno - fotkaferno, 17. mája 2018
Zapekaná špargľa
Foto: ferno

Jednoduchý recept, kde sa asi nedá nič pokaziť :-)

20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Konce špargle odkrojíme, asi 3 cm. Špargľu ošúpeme, obalíme šunkou a poukladáme do zapekacej misy. Posolíme, poprášime štipkou kurkumy a posypeme nastrúhaným syrom. Zalejeme smotanou.

  2. 2

    Zapekáme v rúre pri 200 °C asi 20 min.

  3. 3

    Podávame s varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

evanaaa
Hľadám recepty so špargľou, ale aj také, s holandskou omáčkou, tento je síce iný, ale páči sa mi, zapekanú špargľu som ešte nerobila, je na čase, len som mala dilemu, či bielu alebo zelenú, niekto mi povedal, že zelená je lepšia, ale skúsim obe.
fialka49
Milujeme takéto ľahké zeleninové jedlá, toto je jedno z nich - často takto robím cuketu.
bubaya
@Haji (17.5.2018 19:47)

Zelená je vynikajúca, a fialová ešte lepšia - a netreba ich lúpať. Aj biela, keď je tenká, sa dá zjesť surová, tohto roku je u nás mimoriadne dobrá, krehká, šťavnatá, nedrevnatá.
1x haji
haji
@Bubaya (17.5.2018 20:13)
Díky za info. Já se ptám, asi hloupě. Jedla jsem šparglu jednou v životě, tatínek mi dovolil na zahrádce pár proutků ochutnat. Včera jsem viděla pěkný svazek zelenej v Kaufu, k ceně bych potřebovala koronární jednotku. Nechala jsem si, jako každý rok, zajít chuť.
bubaya
Zabudla som recept pochváliť, presne podľa môjho gusta - rýchly, chutný, málo surovín. Nešetrite na šunke, oplatí sa kúpiť dobrú, jemnú, nepresolenú, alebo potom výraznú, napríklad Schwarzwaldskú pre ten kontrast jemnej špargle a údenej chuti.
bubaya
@Haji (17.5.2018 20:22)
Tiež som špargľu prvý krát jedna ako stará koza v Rakúsku, tam sa od mája všetci rochnili v špargli a vymýšľali na aký spôsob ešte - len na sladko nie. Majú tam odrodu špargle takú hrubú, ako poriadna mrkva, to som kukala ako puk. Až tam som jej prišla na chuť.
Ja som teraz na Slovensku a u nás v Kaufe je biela špargľa zo Záhoria za cca 1,5 eur 500g a je veľmi dobrá. Zelená je drahšia, a fialovú som tam ani nevidela.
haji
@Bubaya (17.5.2018 20:34)
Měli jsme na zahrádce dva druhy špargle, ale to sa vždy nechalo narást a trhalo se zelené do kytic s kvetmi. Jedno jaro mi to tatínek ukazoval, že se šparglové puky vlastně jedí jako delikatesa. Ulomil pár kousků - a mě jako děcku to nepřišlo chuťově zajímavé. Podle všeho nejvíc chutil mravencům, bylo jich okolo vždy plno.
1x bubaya
ferno
dakujem za pochvalu.
ja mam rad aj bielu aj zelenu.zelena ma tu vyhodu,ze sa nemusi supat.co nemam rad na bielej,ked je velmi tenka.
sparglu som si oblubil v nemecku este asi pred 15-timi rokmi.a kazdy rok cakam na sparglovu sezonu.
robievam ju na 3 sposoby + kremovu polievku.jeden je tento,druhy som sem pridaval pred par rokmi a treti je klasika s holandskou omackou
haji
@Ferno (17.5.2018 22:09)
Dívala jsem se ve tvých receptech, že jsi milovník špargle - pěkné recepty. Jsi šikovný.
1x ferno




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia