Opekaná ryža
Opekaná ryža

Opekaná ryža (vegan) fotorecept

happybunny - fotkahappybunny, 18. júna 2018

Toto jednoduché a chutné jedlo robím vždy, keď mám ryžu nazvyš :) Práve s deň-dva starou ryžou chutí najlepšie! Kľudne si k tomu môžete Zobraziť celý popisToto jednoduché a chutné jedlo robím vždy, keď mám ryžu nazvyš :) Práve s deň-dva starou ryžou chutí najlepšie! Kľudne si k tomu môžete prihodiť akúkoľvek zeleninu alebo tofu, toto je úplne najviac zjednodušená verzia.

4
porcie
40 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 a 1/2 hrnčeka
80 g
1 ks stredná
Do vody na sóju:
2 hrnčeky
3 strúčiky
1 ČL
2 PL
1/2 ČL
Na ryžu:
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
Marináda:
2 PL
1 PL (púpavový)
2 ČL
1/2 ČL
2 PL
1 a 1/2 ČL
1 a 1/2 PL
1/2 PL
podľa potreby
Na hotový pokrm:
 (smažená)
 (Sriracha)




Postup

  1. 1

    Ja som si deň vopred uvarila sójové rezance - poriadne ich vyžmýkame a necháme marinovať aspoň 30 minút (u mňa boli cez noc) v chladničke.

    Opekaná ryža (vegan) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici si opečieme cibuľku s troškou soli, papriky a čierneho korenia a odstavíme na bok.

    Opekaná ryža (vegan) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej opekáme rezance kým sa nám spraví na povrchu chrumkavá "kôrka", pri tomto bode som ich ešte postupne polievala so zvyškom marinády. *Narozdiel od mäsa si môžeme zeleninové/sójové marinády uschovať na ďalšie použitie, takže si kľudne môžeme spraviť dvojitú dávku :)*

    Opekaná ryža (vegan) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keďže nemám wok, ryžu som na najvyššej teplote opekala postupne, na trikrát. Podľa potreby ju polejeme sójovkou, cesnakovým granulátom, jemne okoreníme. Každú jednotlivú dávku takto opekáme cca 5 minút, kým nezačne ryža "pukať" a chrumkať.

    Opekaná ryža (vegan) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko spolu na panivici zmiešame a ešte na pár minút opražíme aby sa nám skombinovali chute.

    Opekaná ryža (vegan) (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A máme hotovo! Do jedla sa môžeme rovno pustiť alebo posypať čím nám chutí, ja som tentokrát volila kombináciu sezamu, opraženej cibuľky a chilli omáčky Sriracha. Netreba sa báť experimentovať, toto jedlo je výborné so zeleninou, hríbami, tofu, no proste čokoľvek máme v chladničke nazvyš a nechceme vyhadzovať :) Dobrú chuť!

    Opekaná ryža (vegan) (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

ada0652
Musím poveď, že je to velmi dobré :) ja som si tam nahádzala ešte všelijakú zeleninu a mam toho jak pre celý regiment :D :D
happybunny
@Ada0652 (17.8.2018 12:44)

:D super, to ma teší, že sa podarilo :) ja keď náhodou spravím príliš veľa, tak si jednu porciu zamrazím, potom len opäť hodím na panvicu a jedlo je ako čerstvé ^^




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia