Karfiolovo-zemiakové fašírky fotorecept

happybunny - fotkahappybunny, 5. júla 2018

Chrumkavé zvonka a mäkkučké vo vnútri, fašírky na tento štýl robievam najradšej, pretože sú pečené a teda nie sú zbytočne nezdravé a mastné. V Zobraziť celý popisChrumkavé zvonka a mäkkučké vo vnútri, fašírky na tento štýl robievam najradšej, pretože sú pečené a teda nie sú zbytočne nezdravé a mastné. V kombinácii so šalátom tvoria ideálne ľahký letný pokrm a taktiež ich môžeme jednoducho šupnúť do mrazničky na dni, kedy sa nám nechce stáť pri sporáku, pekne sa rozmrazujú. :)

6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

550 g
450 g
7 strúčikov
200 g
1 ČL
1 ČL
1 ČL (na pečené kura)
1 ČL (na pečené zemiaky)
2 ČL
1 ČL
1/2 ČL
3 PL
100 g (strúhaný)




Postup

  1. 1

    Uvaríme si v osolenej vode karfiol, zemiaky a cesnak.

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko spolu rozmačkáme na kašu.

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme všetky prísady okrem strúhanky a poriadne premiešame. Solíme podľa chuti - ja som dostatočne osolila vodu pri varení, takže som už veľa soliť nepotrebovala. (3 PL aquafaby používame ako náhradu za 1 celé vajce)

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridávame strúhanku dokým dosiahneme mäkkú, ale tvarovateľnú konzistenciu.

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V rukách si vytvarujeme guľky, malo by ich vyjsť okolo 22 kusov. Z vrchu ich pokropíme troškou oleja a pečieme 20 minút na 200°, teplotu zvýšime na 220° a pečieme ďalších 15 minút.

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po 35 minútach pečenia ich pootáčame, treba dávať pozor aby sme pri otáčaní náhodou neodlomili spodok.

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dopekáme ďalších 10 minút na 220°.

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Servírovala som ich s chilli omáčkou Sriracha a sezamom, mango omáčkou poliatymi cherry paradajkami, ľadovým šalátom, kápiou, uhorkou, mrkvou a šampiňónmi. Dobrú chuť! :)

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

happybunny
@Atishajn (6.7.2018 19:30)

neviem čo je tofúúúj, ale pokiaľ viem tofu sa nepovažuje za syr? ja som tu použila strúhanú mozzarellu na tapiókovom základe od značky Go Veggie
a inak 9 z 10 prípadov keď ľudia fujkajú na tofu tak ho ešte len nejedli chutne pripravené :)
haji
@Happybunny (8.7.2018 09:49)
Sranda být musí. Humoristů není nikdy dost. Vegan, vegetarián recept, surovina, autor je fajn terč. Ať si každý pomůže, když jinak nemůže. Takovému srandistovi ze srdce přeji, aby ho tělo nezklamalo a mohl papat celý život jen a jen klasiku. Nic to nemění na tom, že recept je fajn! Krásnou neděli přeji všem!