Pečená kukurica
Pečená kukurica

Kukurica v parmezánovej kruste

delight - fotkadelight, 15. augusta 2018
Kukurica v parmezánovej kruste
Foto: delight

Tento recept si určite zamilujete!

1
porcia

Suroviny

1 ks
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Kukuricu si predvaríme - približne 10 min.

  2. 2

    Medzi tým si nakrájame čerstvé bylinky (ja som použila oregano, tymian a rozmarín) a nastrúhame parmezán. Bylinky s parmezánom zmiešame dokopy. Pridáme soľ a korenie.

  3. 3

    Predvarenú kukuricu schladíme pod studenou vodou. Necháme odkvapkať od vody a obalíme ju najskôr vo vajíčku a potom v parmezáne.

    Kukurica v parmezánovej kruste - obrázok 3
  4. 4

    Obalenú kukuricu dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov na približne 10 - 15 min. Kukuricu medzitým raz otočíme. Na približne 5 min ju necháme zapiecť len zvrchu.

  5. 5

    Po dopečení necháme chvíľku vychladnúť a pokvapkáme limetovou šťavou.

  6. 6

    Dobrú chuť priatelia.

Diskusia k receptu

haji
Oh, to je paráda! Jednoduché, rychlé a výborná chuť, o tom nepochybuji. Díky za nápad, jsi šikulka!
motyka
My stále jeme kukuricu len uvarenú a posolenú. Toto určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia