Pomarančový cheesecake
Pomarančový cheesecake

Pomarančovo-škoricový cheesecake

macka78 - fotkamacka78, 5. januára 2019
Pomarančovo-škoricový cheesecake
Foto: macka78
30 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Korpus:
200 g
140 g
Krém:
500 g
200 g pochúťková
160 g
1 ks
2 PL
z 1 pomaranča
1 PL
Pomarančové želé:
zo 7 pomarančov
1 bal.
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Korpus: Ako prvé si rozmixujeme sušienky, pridáme maslo, ktoré má izbovú teplotu a vypracujeme cesto... Pripravíme si okrúhlu tortovú formu (ja som použila priemer 24 cm) a vyložíme papierom na pečenie, ale iba spodok formy, boky formy nech sú bez papiera. Vložíme sušienkový korpus a pekne uhladíme lyžicou.

  2. 2

    Krém pripravíme tak, že všetky hore uvedené ingrediencie na plnku dáme do misky a zmiešame dohromady (ja som miešala zľahka metličkou). Krém by mal byť riedkejší.

  3. 3

    Krém vylejeme na korpus, trošku pobúchame, aby zmizli vzduchové bublinky a dáme do vyhriatej rúry, do ktorej som na spodok dala plech s vodou... (Dávam preto, aby cheesecake nepraskol) Rúru som si nastavila na 150 stupňov. Pečieme cca 40 minút, odporúčam sledovať okraje, tie by mali byť jemne zlatisté a pevné. Nakoľko každá rúra pečie inak. Potom rúru vypneme a necháme pootvorené dvierka (ja dávam utierku medzi dvierka) a necháme cheesecake ešte pol hodinu v rúre. Vytiahneme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Medzi tým si pripravíme pomarančové želé.

  4. 4

    Pomarančové želé: Odšťavíme pomaranče a pripravíme si želé podľa návodu. Nakoniec podľa chuti osladíme medom. Nalejeme na vychladnutý cheesecake a dáme zachladiť, najlepšie cez noc. Zdobíme podľa vlastnej fantázie.... Dobrú chuť

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept a ještě hezčí foto. O jemnej chuti nepochybuji, ráda bych ochutnala. Nejnáročnější musí být čekání na vychlazení tejto dobroty. Díky za receptík!
motyka
Nádherný, efektný a z toľkých dobrôt - tak len vynikajúci. V predstave si ho dávam do úst a vychutnávam. Nóóó - nebíčko v ..... Práve mám pred sebou "kaučo", tak je mi ....... Ďakujem za recept.
mitzy
Wauuu, krásne vyzerá a nádherne je to celé odfotené :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia