Zeleninová ihla s tofu
Radoslav Pádej
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 3. júla 2011
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 3. júla 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tofu nakrájame na kocky a spolu so zeleninou restujeme na panvici s trochou oleja. Opečené napicháme striedavo na ihly.
-
2
Na troche oleja restujeme mladú cibuľku a pridáme nahrubo nastrúhané zemiaky, ktoré sme uvarili v šupke a očistili. Zemiaky dochutíme soľou, korením a trochou majoránu.
-
3
Ihlu ešte posypeme grilovacím korením a krátko opečieme zo všetkých strán na panvici.
-
4
Cesnakový dip: Pripravíme ho z bieleho jogurtu, soli a pretlačeného cesnaku. Do stredu taniera položíme restované zemiaky, na ne uložíme ihly a v malej miske servírujeme cesnakový dip.
Diskusia k receptu