Tento čajíček je zložitejšia verzia džomby a pre niektorých mojich priateľov na Slovensku je skôr polievkou varenou na čaji. Je neuveriteľný v čase veľkých Zobraziť celý popisTento čajíček je zložitejšia verzia džomby a pre niektorých mojich priateľov na Slovensku je skôr polievkou varenou na čaji. Je neuveriteľný v čase veľkých horúčav a pije sa horúci. Dnes si Chursan cja dáte hádam už len v reštauráciach Elisty..
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lisovaný (ak nie je tak aj sypaný) čierny čaj zalievame chladnou vodou, vodu privedieme do varu a nechamie vrieť 5 minút
-
2
Do toho vlievame mlieko a opäť necháme povrieť 5 min.
-
3
Oddelenie pražíme múku na baraňom vnútornom loji do zlatista
-
4
Múku rozriedime čajom
-
5
Po rozriedení múku vlievame do precedeného čaju.
-
6
Pridáme maslo, soľ a mletý muškátový orech podľa chuti
-
7
Podávame v nízkych šálkach
Diskusia k receptu