Hostelové gule
Soňa Stachová
šéfkuchárka Downtown Backpacker‘s hostela v Bratislave, 6. novembra 2009
šéfkuchárka Downtown Backpacker‘s hostela v Bratislave, 6. novembra 2009

Foto: Pravda archív
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žemle pokrájame na drobné kocky. Pripravíme zmes: rozšľaháme vajíčka, mlieko, pridáme vegetu , cibuľu orestujeme so slaninou, všetko premiešame. Zmesou zalejeme pokrájané žemle.
-
2
Pomelieme mäso a vytvarujeme na malé guľky. Mäso obalíme cestom z pripravenej zmesi. Zabalené mäsové guľky 15 min. varíme na pare.
-
3
Ako prílohu pripravíme udusenú kyslú kapustu, pridáme cukor (skaramelizovaný dodá kapuste lepšiu chuť). Jedlo ozdobíme viedenskou cibuľou – kolieska cibule obalené v múke opražíme na oleji.
Diskusia k receptu