Lososa najcastejsie robim v panvici, na uplne jednoduchy sposob, len trosku soli, korenia...Ked som videla tento recept, ako ho pripravil Jamie Oliver, tak Zobraziť celý popisLososa najcastejsie robim v panvici, na uplne jednoduchy sposob, len trosku soli, korenia...Ked som videla tento recept, ako ho pripravil Jamie Oliver, tak som si povedala, ze zmena nezaskodi a spravim ho tentokrat inym sposobom. A nebolo to poslednykrat, lebo nam aj takto moc chutil. A mozete si to pripravit aj vopred. Placky vytiahnete z chladnicky a tesne pred podavanim ich oprazite...
porcie
Postup
-
1
Zemiaky ocistime a pokrajame na male kusky. Dame varit do osolenej vody.
-
2
Lososa potrieme olivovym olejom, posolime, posypeme cerstvo pomletym korenim (ja som pomlela korenie roznych farieb). Dame kozou dolu na parak.
-
3
Parak dame do hrnca nad zemiakky. Varime (parime) 10-12 minut. To je podla hrubky lososa. Aj zemiaciky musia byt uvarene.
-
4
Parak vyberieme, zemiaky zlejeme. Dame ich este na chvilku na ohen, ponatriasame, aby sa vsetka voda dobre odparila.
-
5
Zemiaky popucime, nechame vychladnut.
-
6
Z lososa stiahneme kozu. Potrhame ho na male kusky. Nechame vychladnut.
-
7
Medzitym si ocistime a posekame petrzlenovu vnat. Z dobre umytych (alebo bio) limetiek postruhame korku. V povodnom recepte boli pouzite citrony, ja som mala limetky, tak som pouzila tie.
-
8
Vychladnute zemiaky a lososa zmiesame. Pridame vnat, limetkovu korku, PL muky, cele vajce, pripadne este podla chuti prisolime a prikorenime.
-
9
Na pomucenu pracovnu dosku rozdelime tuto masu na 8 kopok. Trosku ich posypeme mukou....
-
10
....a spravime placky.
-
11
Dame ich do chladnicky, aby trochu stuhli.
-
12
V panvici rozohrejeme trosku olivoveho oleja a placky oprazime, asi 3-4minuty z kazdej strany.
-
13
Na tanier dame aj platky limetky, placky sa pred jedenim pokvapkaju limetkovou stavou. Podavame so zeleninovym salatom. My sme mali ladovy salat s redkvickou a fetou. A myslim, ze dobre by boli k tomu aj hranolky... Dobru chut!
Ja somju raz urobila len z keksov s pridanim kokosu, chutila fajn, ale nie je to ono prave...
snazila som sa naladit na svedske /aj ine severske/ websites ale nenasla som to co hladam, hoci tam je mnozstvo torticiek.
dakujem a pozdravujem.
dakujem za klik sem.