Čokoládovo-pomarančová torta s orieškami
Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen olympijského tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, 25. apríla 2013
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen olympijského tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, 25. apríla 2013

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do roztopenej čokolády pridáme zmäknuté maslo. Do múky pridáme vajcia, mlieko, sódu bikarbónu a prášok do pečiva. -
2
Zmiešame s roztopenou čokoládou, pomarančovou šťavou, kôrou a pridáme sneh z bielkov. -
3
Do cesta zamiešame nasekané orechy. Vylejeme do vymastenej formy a pečieme na 160 °C asi 35 minút. Necháme vychladiť a polejeme čokoládovou polevou.
Diskusia k receptu