Postup
-
1
Pripravíme kurací vývar, ktorý necháme vychladnúť.
-
2
Avokádo očistíme a pokrájame na kocky. Časť avokáda dáme spolu s polovicou vývaru, 125 ml smotany a nahrubo nasekaným cesnakom do mixéra. Rozmixujeme na jemný krém.
-
3
Do základu pridáme zvyšok avokáda, kuracieho vývaru, smotany, citrónovú šťavu . Opätovne rozmixujeme dohladka. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme pár kvapiek tabaska. Servírujeme vychladené. Polievku na tanieroch dozdobíme nasekanou pažítkou alebo kukuričnými čipsami.
radšej mám domáci vývar, ale ako rýchlovka... môže byť
možno aj ako omáčka na namáčanie špargle...
ešte trochu pouvažujem :))) a zajtra varím, chystal som aj tak morčací vývar...