Tento recept zvyknú pekávať gazdinky na myjavských kopaniciach a to väčšinou ako veľkonočný pokrm. My sme si ho však vylepšili s pridaním pár Zobraziť celý popisTento recept zvyknú pekávať gazdinky na myjavských kopaniciach a to väčšinou ako veľkonočný pokrm. My sme si ho však vylepšili s pridaním pár surovín. Babu robievame nielen na Veľkú noc, ale aj počas roka.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Množstvo surovín závisí od veľkosti zapekacej nádoby.
-
2
Na kocky pokrájané rožky vložíme do väčšej nádoby.
-
3
Vajíčka si rozmiešame s mliekom, korením a cesnakom.
-
4
Zo vzniknutou zálievkou zalejeme rožky a dôkladne s rukou premiesime.
-
5
Do maslom vymastenej zapekacej nádoby vložíme vzniknutú hmotu. Na vrch nahusto poukladáme na kolieska nakrájanú klobásku. Pečieme v rúre pri 180°C asi 20 min. 5 min pred dopečením ,,babu" vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom. Po upečení krájame na obdlžníky
-
6
Počet porcíí závisí od veľkosti zapekacej misky, veľkosti rezov.... a hladu stravníkov :-)
Diskusia k receptu