Toto je jeden z mála mäsových výrobkov, ktorý neobsahuje žiadne chemické prísady....Priemyselný recept z roku 1972....
Postup
-
1
Mäso pomelieme na jemno, žemle nakrájame na malé kocky a namočíme do mlieka .Namočené žemle vymiešame vo food procesori alebo ponorným mixerom, pridáme pomleté mäso a koreniny a za neustáleho miešania postupne pridávane vodu zamiešanú s víno a vymiešame na jemnú hmotu. /samozrejme najvhodnejšie zariadenie na tento proces je kutrík/.
-
2
Dobre vymiešanú hmotu narážame do baraních črievok...nenarážame veľmi na pevno aby klobásy pri pečení nepraskali..
-
3
pečieme z oboch strán na masle alebo oleji a pri konci pečenia môžeme trochu podliať vínom......
-
4
pred pečením som natočenú klobásku prepichol špajdlou aby sa klobáska ľahšie pri pečení otočila......
-
5
my sme ju stlačili s čerstvým domácim chlebom a horčicou.....ak máte niekto nejaký iný spôsob podávania tejto pochúťky, rád sa poučím.....Dobrú chuť..
Ale pekny recept, aj parocky mam ulozene..
www.maspoma.sk/sk/produkcia/masospracovatelia_a_potrav...
Zdravím ťa kimlo.Keď som pracoval v mesovýrobe tak nám baranie črevá dodávala Mespoma.
(sorry angl.klavesnica)