
Foto: HYZA
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Kuracie prsia rozkrájame na menšie časti (medailóniky) a orestujeme na rozpálenom oleji dozlatista z oboch strán. Následne ich osolíme a okoreníme. Čerstvú zeleninu nakrájame na kocky alebo menšie prúžky a orestujeme ju na rozpálenom olivovom oleji.
-
2
Keď je dostatočne orestovaná, stíšime plameň a necháme ju mierne podusiť. Nakoniec zeleninu dochutíme čerstvým tymianom a oreganom, prípadne pridáme ešte dodatočne trochu soli a korenia.
-
3
Na takto pripravenú zeleninu poukladáme orestované kuracie medailóniky a podávame s celozrnným pochúťkovým chlebom.
-
4
Náš tip: Chlieb a pečivo z bielej múky nahraďte celozrnným či viaczrnným chlebom s obsahom prirodzenej vlákniny.
Diskusia k receptu