Milánske teľacie kolienko so šafranovým rizotom
Goran Hasanič
šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 18. mája 2014
šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 18. mája 2014

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
24 minút
príprava
príprava
90 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Teľacie mäso, mrkvu, petržlen, cibuľu a cesnak nakrájame, pridáme rozmarín, tymian a celé čierne korenie a zalejeme červeným vínom. Necháme 24 hodín marinovať.
-
2
Po 24 hodinách dáme piecť na 180 °C približne 90 minút.
-
3
Na oleji orestujeme šalotku, pridáme ryžu, šafran a za stáleho miešania postupne podlievame bielym vínom. Tesne pred dokončením pridáme maslo a parmezán. Rizoto má byť krémovité.
Diskusia k receptu