Pikantný hovädzí rumpsteak s pomarančom
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 17. augusta 2014

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Väčšina Slovákov zbožňuje mäso a cestovanie. Tak prečo nespojiť obe vášne? Nech sa v hrnci a na pekáči zrodia mäsové lahôdky, inšpirované tradíciami, postupmi Zobraziť celý popisVäčšina Slovákov zbožňuje mäso a cestovanie. Tak prečo nespojiť obe vášne? Nech sa v hrnci a na pekáči zrodia mäsové lahôdky, inšpirované tradíciami, postupmi a chuťovými zvykmi cudzích národov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájané na steaky osolíme, okoreníme a naložíme do pomarančovej šťavy s nasekanou čili papričkou a trochou oleja. Necháme odležať.
-
2
Po odležaní mäso opečieme z každej strany podľa toho, ako ho chceme mať prepečené (najlepšie je medium rare).
-
3
Hotové steaky odložíme a necháme odpočinúť, aby z nich nevytiekla šťava. Potom mäso nakrájame na rezance a podávame.
Diskusia k receptu