Jahňacie kolienko na strapačkách
Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 21. januára 2016
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 21. januára 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahňacinu položíme na plech, pridáme rozmarín a cesnak a zalejeme husacou masťou ohriatou na 80 °C.
-
2
V rúre vyhriatej na 100 °C konfitujeme asi 2 hodiny. Po dorobení necháme mäso vychladnúť v tuku.
-
3
Pred podávaním mäso vyberieme z masti, odstránime prebytočný tuk a upečieme do chrumkava vo vyhriatej rúre.
-
4
V mise urobíme klasické cesto na zemiakové halušky a uvaríme ich. Kyslú kapustu podusíme v hrnci, dochutíme cukrom a zahustíme zotretým zemiakom. Pridáme do halušiek, zamiešame a podávame aj s kolienkom.
veď existujú aj zariadenia na vysokej úrovni, ani nemusia byť nóbl, tak by to predsa nebolo len o kritike...