Co takhle dát si zelí? Milovníci kyslej kapusty si prídu na svoje.
na 200 °C
Suroviny
700 g (pliecko) |
|
700 g |
|
700 g |
|
4 strúčiky |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
400 ml |
|
3 ks |
|
1/2 ČL |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
na vymastenie pekáča |
|
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme ich a nakrájame na pol centimetrové kolieska.
-
2
Cesnak a cibuľu ošúpeme, nasekáme na jemno. Na panvici rozpálime masť, krátko osmažíme cibuľu s cesnakom. K tomu pridáme mleté mäso a za stáleho miešania opečieme. Potom pridáme červenú mletú papriku.
-
3
Podlejeme vývarom, a tekutinu necháme na miernom ohni sčasti vyvariť. Osolíme a okoreníme.
-
4
Mäso dusíme zhruba 20 minút.
-
5
Kapusta: ak treba premyjeme ju, v hrnci si necháme skaramelizovať cukor, pridáme na malé kocky nakrájanú slaninku, maslo a premiešame. Pridáme kapustu a podusíme asi 10 minút.
-
6
Formu na zapekanie vymastíme. Na dno dáme jednu tretinu kapusty, na kapustu poukladáme polovicu nakrájaných zemiakov, a na to polovicu mäsa.
-
7
Na to dáme ďalšiu vrstvu kapusty, zvyšok zemiakov, mäso a posledná vrstva je kapusta.
-
8
Smotanu rozšľaháme s vajíčkami so soľou, korením a muškátovým orieškom. Zmes vylejeme na nákyp, a pečieme 35 až 40 minút pri teplote 200 stupňov.
Diskusia k receptu