Špenátové batôžky s hovädzím mäsom
Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 12. apríla 2010
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 12. apríla 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Hovädzie mäso pokrájame na kocky a na cibuľke ho podusíme. Do mäkkého a uduseného hovädzieho mäsa pridáme listový špenát, na drobno pokrájané olivy, kôpor, cesnak, soľ a spolu krátko podusíme, ale neprikrývame, aby sa voda z hmoty odparila.
-
2
Cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce a ktoré naplníme masou. Urobíme batôžky, ktoré zviažeme pažítkou. Potrieme ich žĺtkom a 30 minút pečieme v rúre pri teplote 180 o C.
-
3
NÁŠ TIP: K batôžkom, plneným hovädzím mäsom a špenátom sa výborne hodí červené víno. Môžete vyskúšať napríklad alibernet.
Diskusia k receptu