Čokoládová torta
Chutná jednoduchá torta
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
9 ks |
|
300 g |
|
4 PL |
|
6 PL |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
300 g |
|
Mascarpone plnka: | |
500 g |
|
250 ml |
|
200 g |
|
Parížska plnka: | |
375 ml |
|
225 g |
|
60 g |
|
Okrem toho: | |
1 ks |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Korpus: Bielky sa vyšľahajú za postupného pridávania cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľahať s kakaovou nátierkou s mätovou arómou - dá korpusu príjemnú chuť, olejom, vodou. Sneh sa zľahka zamieša s vyšľahanými žĺtkami, zľahka sa zamieša preosiata polohrubá múka 300 g zmiešaná s kakaom a práškom do pečiva. Pečieme v okrúhlej forme - na dno dáme papier na pečenie, priemer formy 26 cm pri 180 stupňoch C v predhriatej rúre cca 25 minút. Korpus sa môže piecť na 2 razy.
-
2
Parížsky krém: Do hrnca dáme na kúsky polámanú čokoládu, maslo a zalejeme šľahačkou a za stáleho miešania na miernom ohni privedieme do varu a miešame kým sa nám všetky suroviny rozpustia , odstavíme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Pred šľahaním chvíľu schladíme v chladničke. Vyšľaháme.
-
3
Mascarpone krém: Mascarpone, smotanu a vychladnutú roztopenú čokoládu spolu vymiešame na tuhý krém.
-
4
Vychladnutú tortu rozrežeme na 3 časti. Prvú časť mierne pokropíme expresso čajom s rumovou príchuťou zmiešanou 1 : 1 s vodou ( 100 ml čaj : 100 ml voda), natrieme malinovým džemom bez zrniečok, natrieme mascarpone krémom. Rovnako pokračujeme aj s druhým plátom torty. Na vrch tretieho plátu dáme vyšľahaný parížsky krém alebo čokoládová. Na bok torty dáme parížsky krém. Vrch torty ozdobíme parížskym krémom
Torta je nádherne vyzdobená, ukladám do KK.
Mohla by si však bližšie špecifikovať tú kakaovu nátierku s matovou príchuťou?
V postupe je 300g polohruba, chýba v surovinách
Do surovín na korpus sme doplnili 300 g polohrubej múky. Ďakujeme za upozornenie.
Ospravedlnujem sa, zabudla som do surovin napisat muku. Nevedela som to tam doplnit.