Pohánka s tekvicou, gaštanmi a hubami
Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 11. októbra 2018
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 11. októbra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pohánku prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Uvaríme domäkka v osolenej vode a necháme odkvapkať.
-
2
Na polovici masla orestujeme tekvicu nakrájanú na kocky a nakrájané lesné huby, ktoré osolíme a okoreníme. Na druhej polovici masla orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a jablko bez šupky a jadier.
-
3
Potom pridáme uvarenú pohánku, uvarené gaštany, podlejeme vývarom a necháme zovrieť. Dochutíme soľou a čerstvo mletým korením. Navrch pohánky servírujeme orestovanú tekvicu a lesné huby.
Diskusia k receptu