Orechová torta s kokosovo-arašidovým krémom
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
45-60 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
120 g |
|
70 g mleté |
|
140 g |
|
1 ČL |
|
30 g (v tuhom stave) |
|
250 ml |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
Krém: | |
1 konzerva (vychladené) |
|
80 g (100 %) |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
2 PL domáci |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Tofu, mlieko a cukor rozmixujeme. V miske zmiešame múku, mleté orechy, sódu bikarbónu. Pridáme ocot, tofu zmes a roztopený kokosový olej. Premiešame a cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 45 - 60 minút.
-
2
Vychladené kokosové mlieko dáme do misky, pridáme arašidové maslo, med a stužovač. Rozmixujeme.
-
3
Upečený a vychladnutý korpus prekrojíme na polovicu, potrieme ríbezľovým džemom a polovicou krému. Zvyšok krému použijeme na vrch torty. Ozdobíme orechmi.
-
4
Ak na prípravu krému použijeme sladené arašidové maslo, znížime obsah medu.
Diskusia k receptu