Bravčové stehno na znojemský spôsob
Postup
-
1
Umyté mäso narežeme na väčšie kocky.
-
2
Nadrobno narezanú cibuľu osmažíme na oleji do zlatista, pridáme horčicu kremžskú, mletú papriku a zapeníme. V tomto základe opražíme mäso, osolíme, okoreníme, pridáme rascu. Podlejeme trochou vody. Prikryjeme pokrievkou a dusíme do polomäkka.
-
3
Múku vopred rozmiešanú vo vode prilejeme k mäsu a za občasného miešania varíme, až je mäso mäkké. Podľa potreby dochutíme soľou, korením, sójovou omáčkou.
-
4
Sterilizované uhorky pomocou elektrického sekáčika nasekáme nadrobno. Premiešame s trochou uhorkovej šťavy v mištičke. Pridávame iba do malej časti uvareného mäsa. Väčšinou si na mäso uhorky pridávame až na porciu v tanieri. Množstvo je podľa toho, kto koľko ma každý rád.
-
5
Prílohou boli podľa chuti uvarené zemiaky alebo ryža.
Diskusia k receptu