Pavlovovej torta
Pavlovej torta s vanilkovým krémom.
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a štipkou soli, pokiaľ nezvykne tuhý sneh. Tu sa musí dodržať množstvo cukru, aby hmota pri pečení stuhla. Pridáme škrob a citrónovú šťavu.
-
2
Hmotu nanesieme na papier na pečenie a vytvarujeme kruhový korpus, na okrajoch mierne vyvýšený (aby vytvoril takú kruhovú nádobu). Pečieme v teplovzdušnej rúre predhriatej na 130 °C približne 60 minút. Po hodine necháme pomaly chladnúť vo vypnutej rúre, aby torta „nespadla“.
-
3
Zmiešame mascarpone spolu s práškovým cukrom podľa chuti, pridáme zrniečka z vanilkového struku a nakoniec pomaly vmiešame vyšľahanú šľahačku.
-
4
Na servírovací tanier dáme upečený korpus, natrieme krémom a ozdobíme ovocím.
Diskusia k receptu