Vyprážané plnené šampiňóny
Suroviny
12-15 ks väčšie |
|
50 g |
|
4-5 ks |
|
1 Ks |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
50 g strúhaná |
|
1 PL strúhaný |
|
|
|
|
|
|
|
Trojobal: | |
|
|
|
|
|
|
Strúhaný |
|
Okrem toho: | |
|
Postup
-
1
Šampiňóny očistíme a odrežeme stopky. Na oleji zľahka orestujeme nakrájanú šalotku a pretlačený cesnak.
-
2
Následne pridáme nakrájané stopky zo šampiňónov alebo 2 klobúčiky (ak máte šampiňóny bez stopiek). Chvíľu spolu dusíme.
-
3
Osolíme, okoreníme, pridáme nakrájané cherry paradajky a nasekanú petržlenovú vňať podľa chuti. Zmes necháme vychladnúť.
-
4
K zmesi pridáme kyslú smotanu, nastrúhanú mozzarellu a parmezán. Dobre premiešame a plníme klobúčiky šampiňónov.
-
5
Naplnené šampiňóny obaľujeme v trojobale - múka, vajce, strúhanka. Ja do strúhanky pridávam aj strúhaný parmezán v pomere 1:1.
-
6
Hotové šampiňóny vypražíme na oleji do zlatista z oboch strán.
Hneď by som si dala …