Škoricové a čokoládové rožteky videorecept
Výborná, vláčna plnka v mäkučkom kysnutom ceste. Môj syn povedal, že toto sú jedny z najlepších koláčov, čo som kedy robila. A to Zobraziť celý popisVýborná, vláčna plnka v mäkučkom kysnutom ceste. Môj syn povedal, že toto sú jedny z najlepších koláčov, čo som kedy robila. A to som ich už napiekla naozaj veľa :-))
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
300 ml |
|
100 g |
|
2 PL |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
25 g čerstvé |
|
Plnka: | |
125 g |
|
60 g |
|
120 g |
|
40 g mleté |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
trocha |
|
Navrch: | |
1 ks |
|
trocha |
|
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 45 minút kysnúť. Nakysnuté cesto vyvaľkáme na veľký kruh, natrieme mäkkým maslom a pokrájame na trojuholníky.
-
2
Cukor, práškový cukor, vanilkový cukor, soľ a mleté mandle zmiešame. Teraz si to rozdelíme na 2 časti podľa toho, koľko chceme mať škoricových a koľko čokoládových rožtekov. Následne pridáme do jednej časti škoricu a do druhej tmavé kakao. Dobre zmiešame.
-
3
Na každý trojuholník nasypeme bohato plnku, ale okraje vynechajte. Trojuholník veľmi zľahka skrútime do tvaru rožteka. Hotové ukladáme na plech s papierom a natrieme žĺtkom zmiešaným s trochou mlieka. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 20-25 minút. Upečené môžeme natrieť maslom.
-
4
Tieto koláče sú naozaj veľmi chutné. Cesto mäkké a plnka chutí fantasticky a je šťavnatá. Vďaka mletým mandliam plnka zostane pekne vo vnútri, ale ešte stále je dostatočne šťavnatá, priam ešte akoby krémová :-) Môj menší syn si bral pár kúskov do práce, kde sa vraj podelil s kolegom.. Ten bol vraj taký nadšený, že si hneď pýtal recept :) Určite skúste, neoľutujete. Dobrú chuť !
-
5
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Diskusia k receptu