Tortička z mascarpone s višňami a sirupom
Juraj Hruška
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 2. septembra 2010
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 2. septembra 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Mascarpone ochutíme časťou kryštálového cukru a všetkým vanilkovým cukrom dobre premiešame, aby sa cukor rozpustil. Dáme do formy a necháme stuhnúť v chladničke. Z červeného vína, zvyšného cukru a badiánu uvaríme sirup, do ktorého vložíme vykôstkované višne a necháme voľne vychladnúť.
-
2
Potom ešte chladíme v chladničke. Čokoládu rozpustíme, zriedime maslom a necháme vychladnúť tak, aby sa dali tvarovať halušky.
-
3
Pri podávaní prekladáme čokoládové halušky višňami, doplníme čokoládovou guľou a prelejeme mätovým sirupom. Pripravíme ho z mäty a glukózového sirupu, a to tak, že do zohriateho sirupu pridáme silný odvar z mäty, precedený cez gázu, a necháme vychladiť.
Diskusia k receptu