Račianska bravčová pochúťka
Malvína Petényiová
šéfkuchárka hotela Dolina vo Veľkom Krtíši, 1. októbra 2010
šéfkuchárka hotela Dolina vo Veľkom Krtíši, 1. októbra 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Bravčové pliecko nakrájame priečne cez vlákna. Cibuľku orestujeme na troche oleja do sklovita, pridáme na rezance pokrájané mäso a orestujeme. Poprášime paprikou, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a dusíme.
-
2
Pred skončením dusenia pridáme kukuricu, poprášime múkou a dochutíme vegetou. Čínsku kapustu pokrájame na tenké rezančeky, krátko osmažíme na oleji a osolíme. Z vajec urobíme malé omelety (do vajec môžeme pridať pažítku alebo petržlenovú vňať).
-
3
Pri podávaní dáme na tanier mäso, na mäso omeletu a na omeletu čínsku kapustu.
-
4
NÁŠ TIP: Do vaječnej zmesi na omelety môžete pridať trochu mlieka alebo šľahačkovej smotany. Omelety sú potom nadýchanejšie.
ako ja:)